Politie flyert bij bestickerde vrachtwagen op Grote Markt voor moordzaak Els Slurink

nieuws
Foto: Politie Groningen

Het Mobiele Medialab van de politie stond vrijdagochtend op de Grote Markt om aandacht te vragen voor de moordzaak op Els Slurink. 

Bij de grote politietruck stond vrijdagochtend een team van agenten wat flyers uitdeelde aan voorbijgangers. Later op de dag filmde een televisieploeg van Opsporing Verzocht op het marktplein voor de uitzending van aanstaande dinsdag.

Later op de dag staat de truck van de politie op andere plekken in de Stad, onder andere op het Floresplein in Groningen.

Grote campagne

De politie startte maandagochtend een grote, publieke campagne om schot te krijgen in de moordzaak rond de in 1997 om het leven gebrachte Els Slurink. De psychologe werd in de nacht van 20 op 21 maart van dat jaar gedood met een steekwond, recht in haar hart. De moord vond plaats in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Na 24 jaar is nog altijd onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld.

Door op grote schaal aandacht te vragen voor de zaak, hoopt de politie dat mensen met cruciale informatie deze alsnog delen. De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip.