Meeste Groningers laten zich vaccineren, maar zijn tegen verplichting

Nu de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus aanstaande is, rijst de vraag welk percentage van de bevolking zich ook daadwerkelijk gaan laten prikken. Een kleine straatpeiling leert dat de meeste Stadjers zich in laten enten. Een verplichting zien de meesten echter niet zitten.

Op 15 januari begint de vaccinatiecampagne ook in Groningen. Medewerkers van acute zorgafdelingen in ziekenhuizen en ambulancemedewerkers zijn als eerste aan de beurt.

Voorlopig is verplichte vaccinatie in Nederland nog niet aan de orde. Een vaccinatiepaspoort zou daarin een tussenweg zijn, waardoor gevaccineerden meer zouden mogen in het openbare leven dan mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten inenten.

Deel dit artikel:
Adverteren?