AFGELOPEN: Willem II – FC Groningen (2-3)

sport

FC Groningen vervolgt vanavond de competitie op bezoek bij Willem II in Tilburg. Om 21:00 zal de Trots van het Noorden haar missie voortzetten om ‘samen naar de Grote Markt’ te gaan zoals in het beleidsplan staat opgenomen. Volg het hier live vanaf 21:00!

 

AFGELOPEN! Na een bizar laatste kwartier wint FC Groningen met 2-3 en pakt het drie zwaarbevochten punten in Tilburg.

 

90+3’ Het doelpunt telt! De Groningers counterde via Da Cruz en El Hankouri. Alessio Da Cruz was niet zelfzuchtig en legde keurig af op El Hankouri die zo de winnende treffer scoort.

90+2’ MO EL HANKOURI SCOORT HET WINNENDE DOELPUNT. Of was het buitenspel..

85’ Veertig seconden later denkt Willem II weer gescoord te hebben, maar ook ditmaal was het buitenspel. Wat een slotfase zeg.

84’ EN DAN MAAKT ITAKURA GELIJK! Het gaat snel zo. Uit een hoekschop scoort de Japanner met enig geluk zijn eerste officiële treffer in Groninger dienst.

79’ Daar is dan toch de voorsprong voor Willem II. Het leek een lange tijd op een gelijkspel, maar het is Wessel Dammers die de bal heel ongelukkig in eigen doel werkt en op die manier zijn eigen doelman in de luren legt.

64’ Owusu kopt binnen namens de Tricolores, echter staat hij nu buitenspel. Hij kan Strand Larsen de hand schudden.

60’ Dan staat het weer gelijk. Nunnely breekt door en passeert Padt door de benen: 1-1.

58’ Strand Larsen scoort met een omhaal. De Noor staat echter in buitenspelpositie volgens de arbitrage.

50’ MO EL HANKOURI! De geplaagde aanvaller maakt dan eindelijk een doelpunt na meer dan een jaar droogte. Op aangeven van Suslov kan hij raak schieten.

46’ De tweede helft is begonnen. Wessel Dammers vervangt Azor Matusiwa.

 

Het is rust. Beide teams hebben kansen gehad, desondanks in de stand bij rust: 0-0.

 

44’ Padt redt schitterend op een schot van Owusu.

42’ Mo El Hankouri haalt maar eens uit en krult de bal bijna binnen! Brondeel redt knap. Vervolgens een zeer gevaarlijke corner van Groninger kant waar meer in zat.

31’ Wat een kans voor Strand Larsen.. Mo El Hankouri geeft laag voor en de spits hoeft alleen te schieten. Dat doet hij, wel naast.

27’ Waar Willem II eerst het initiatief nam, is nu FC Groningen aan het oprukken richting het strafschopgebied van de Tricolores.

22’ Van Hintum geeft een schitterende lange bal op Strand Larsen. Helaas voor de spits werd hij naar de hoek gedreven en trof zijn schot geen doel.

19’ Joosten kan wegens pijn niet meer verder en wordt zomeren vervangen door Mo El Hankouri.

7’ De Tilburgers stichten weer wat gevaar. Tot drie keer toe weet de thuisploeg niet goed af te drukken.

3’ Het eerste gevaar komt van Willem II. Nunnely haalt uit na slordig inleveren van Gudmundsson. Padt kan makkelijk redding brengen.

1’ Nagtegaal heeft gefloten, Willem II – FC Groningen is begonnen. 

 

 

Bij FC Groningen is sterkhouder Azor Matusiwa fit genoeg om te beginnen aan het duel. Hierdoor schakelt Danny Buijs weer terug zijn oude vertrouwde formatie met El Messaoudi in een meer aanvallende rol. Voor Willem II is nood aan de man. Waar het vorig seizoen nog Europees voetbal wist te halen, staan de Tricolores nu roemloos 17e in de Eredivisie. 

Opstelling Willem II: Brondeel, Heerkens, Van der Heijden, Nunnely, Pavlidis, Owusu, Saddiki, Wriedt, Saglam, Holmen, Kohn

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Itakura, Van Hintum, Gudmundsson; Matusiwa, Van Kaam; Suslov, El Messaoudi, Joosten; Strand Larsen

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal