AFGELOPEN: FC Groningen – ADO Den Haag (3-0)

sport

Vanavond staat de 19e speelronde voor FC Groningen op het programma. De tegenstander in de Groene Kathedraal is ADO Den Haag. Kan FC Groningen uit het kielzog van FC Twente en FC Utrecht blijven? Volg het hier vanaf 21:00. 

 

Afgelopen! FC Groningen heeft in eigen huis geen kind aan ADO Den Haag en wint met 3-0. De Trots van het Noorden behoudt zo haar zesde positie op de ranglijst.

 

88’ Slor heeft meteen een mooie actie en legt af op Itakura die op de rand van het strafschopgebied de handen van Koopmans vindt.

85’ Dubbele wissel bij FC Groningen: Gudmundsson en Strand Larsen gaan naar de kant en de Scandinaviërs worden vervangen door Slor en Dallinga.

80’ Een schot van Bilal Ould-Chikh vliegt naast via een Groninger been.

70’ Wissels FC Groningen: Suslov, Da Cruz en El Hankouri verlaten het veld voor Te Wierik, Schreck en Joel van Kaam.

68’ Nu is het wel raak voor Da Cruz! Na twee eerdere pogingen schiet hij nu met een ouderwets puntertje zijn eerste doelpunt voor de Trots van het Noorden binnen op aangeven van El Hankouri: 3-0.

62’ Leuk aanzicht buiten de lijnen: Kian Slor vergezelt Mike te Wierik in de warming-up en neemt een banaantje mee voor de voormalig aanvoerder.

56’ Een counter van FC Groningen. Suslov speelt Da Cruz aan die weer zijn inzet ziet stuiten op de vuisten van keeper Koopmans.

51’ Lundqvist geeft een heel mooie dieptebal op Da Cruz. Hij kapt het Haagse strafschopgebied binnen en stuit op Koopmans.

46’ De tweede helft is begonnen. 

 

Het is rust. De Trots van het Noorden kan met een comfortabele stand aan de thee. De ruststand: 2-0.

 

43’ Strand Larsen scoort maar weer eens! De Noor hoeft alleen zijn hoofd tegen een voorzet van Gudmundsson te zetten nadat doelman Koopmans mis tast: 2-0.

41’ Met een werkelijk schitterende bal zet Suslov El Hankouri voor de doelman. De aanvaller vindt echter het zijnet.

39’ De wedstrijd bloedde wat dood, maar Lundqvist dacht daar anders over en schiet bijna weer een vrije trap prachtig binnen.

18’ WAT EEN WONDERGOAL! Een vrije trap vanuit een bijna onmogelijke hoek wordt schitterend binnen gekrult door Ramon Pascal Lundqvist: 1-0. Wat een heerlijk doelpunt.

16’ Daar was Michiel Kramer erg dichtbij! Zijn shot is te zacht waardoor Van Hintum de bal makkelijk van de lijn kan halen.

10’ Van Ewijk moet ingrijpen om te voorkomen dat Da Cruz kan scoren op aangeven van Mo El Hankouri.

1’ De avondklok is ingegaan en FC Groningen – ADO is van start. 

Waar FC Groningen strijdt om in de schaduw te blijven van de top vijf, vecht ADO Den Haag als nummer zestien tegen degradatie. De Trots van het Noorden gaat beginnen zonder onder andere Mike te Wierik, Suslov en Dankerlui. De Hagenezen lijken aan te treden in een opstelling met vijf verdedigers. Patrick Joosten is in de warming-up afgehaakt en wordy vervangen door Tomas Suslov. 

FC Groningen: Padt, Leal, Itakura, Van Hintum, Gudmundsson; Daniel van Kaam, Lundqvist; El Hankouri, Da Cruz, Suslov; Strand Larsen

ADO Den Haag: Koopmans, Van Ewijk, Kemper, Castillo, Ratiu, Goossens, Bourard, Del Fabro, Besuijen, Kramer, Vejinovic

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Deel dit artikel: