Groningen krijgt pilot met sneltests voor corona

nieuws

Groningen krijgt een pilot met sneltests voor studenten. Dat heeft minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs woensdag meegedeeld tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Op de Zernike Campus komt een sneltestlocatie voor studenten van de RUG en Hanzehogeschool. Het Noorderpoort levert studenten die de tests uitvoeren. De proef begint maandag. Honderd studenten krijgen een sneltest voordat ze aan een tentamen beginnen. Meer dan honderd studenten is niet mogelijk, vanwege de beperkte ruimte. De locatie bevindt zich in de Aletta Jacobshal.

Op basis van deze pilot kijken de instellingen samen met de Aletta Jacobs School of Public Health welk effect de sneltests hebben op de veiligheid tijdens tentamens en de verspreiding van het coronavirus. Ook Amsterdam en Delft kijken naar de mogelijkheid voor sneltests. Er komt ook een proef met sneltests op middelbare scholen. Die vindt echter niet in Groningen plaats.

Deel dit artikel: