Genomineerden voor Pop Media Prijs 2020 bekend gemaakt

nieuws
Foto's via ESNS

De jury van Pop Media Prijs heeft maandagmiddag de genomineerden voor 2020 bekend gemaakt. De 27ste winnaar van de prijs wordt op zaterdag 16 januari gekroond, tijdens de digitale editie van ESNS 2021 in Groningen. Beste Zangers, Famke Next en XTC zijn de genomineerden.

Volgens de jury klonk in het dertiende seizoen van het AVROTROS tv-programma Beste Zangers meer dan ooit een grote liefde voor muziek door.

De driedelige docureeks Famke Next over influencer en popster Famke Louise biedt volgens de jury een razend interessante kijk achter de schermen van de hectische en vluchtige wereld van popsucces en social media gekte.

Het boek ‘XTC – Een Biografie’, wat gaat over de geschiedenis van de drug en de en bloei van de dance-cultuur, levert volgens de jury een essentiële bijdrage aan de geschiedschrijving van een belangwekkend deel van de popcultuur.

2.500 euro voor winnende maker

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker. De jury lette in het bijzonder op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt.