Duitsers willen leren van Groningse fietservaringen

nieuws
Foto: Groningen Bereikbaar

Gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemers In Duitsland zijn geïnteresseerd in de Groningse ervaringen met fietsen. Dat meldt de Provincie Groningen.

De oosterburen kijken met belangstelling naar ons fietsknooppuntennetwerk, doorfietsroutes, fietsvoorzieningen op de ov-hubs en onze ervaringen met bakfietsen. De Provincie organiseerde voor het Europese project ‘Bike no Borders’ een serie workshops met Duitse gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemers om de Groningse ervaringen te delen.

Duitse organisaties hebben veel behoefte aan goede Nederlandse voorbeelden op het gebied van de fiets. Andersom zijn we in Groningen geïnteresseerd in de kennis op het gebied van ICT, zoals slimme route-apps. Afgesproken is om het toeristische fietsknooppuntennetwerk aan de Nederlandse kant van de grens aan te sluiten op de Duitse fietspaden aan de andere kant van de grens. Voor dit project is Europese subsidie toegekend. Ook komt er een vervolg op het project ‘ Bike no Borders’.

Deel dit artikel: