Dieren aaien vanwege het verlangen naar fysiek contact

nieuws
Foto: Denise Humalda

Ongeluk dat voortkomt uit de afwezigheid van fysiek contact kan worden aangepakt door dieren te aaien, denkt de Groningse filosoof Sanne ten Wolde. En dat lijkt redelijk coronaproof te kunnen.

Ten Wolde heeft een opvallende oproep op Twitter geplaatst: ‘Zijn er dieren in de buurt van Groningen die ik ergens buiten kan aaien? Het mogen alle dieren zijn’.

Er volgen al snel enkele tientallen reacties van mensen, die hun hond, kat of konijn aanbieden of naar een koeienknuffelbedrijf verwijzen.

Ten Wolde licht haar actie desgevraagd toe: ‘Ik denk dat veel van ons ongeluk voortkomt uit de afwezigheid van het fysieke contact met anderen’.

Coronaproof

Of dat aaien van dieren coronaproof kan, daarover zegt het RIVM, dat er nog geen gevallen bekend zijn dat besmette huisdieren mensen hebben besmet. Wel hebben mensen honden en katten besmet, maar de dieren lijken dat niet door te geven.

Varkens, kippen en eenden zijn niet vatbaar voor het coronavirus. Koeien, schapen, geiten, paarden en ratten waarschijnlijk ook niet. Hamsters, fretten en konijnen kunnen net als honden en katten wel besmet raken.

Meer info, o.a. adviezen voor eigenaren van huisdieren met knuffelcontact: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/huisdieren#:~:text=Er%20zijn%20gevallen%20bekend%20van,positief%20getest%20op%20het%20virus.