Deel Binnenstad-Oost zonder elektriciteit door storing (verholpen)

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

Diverse huishoudens in de wijk Binnenstad-Oost hebben dinsdagmiddag enige tijd zonder elektriciteit gezeten. Volgens energiebedrijf Enexis was er sprake van een storing.

De storing ontstond aan de Kruitgracht tijdens graafwerkzaamheden. Volgens Enexis is er tijdens deze graafwerkzaamheden een elektriciteitskabel beschadigd geraakt. Uit meldingen blijkt dat behalve aan deze straat ook huishoudens aan de Gymnasiumstraat, Walstraat en Turfsingel zonder stroom zaten. Enexis kan niet zeggen hoeveel aansluitingen precies zonder stroom zaten, maar het zouden er minder dan honderd zijn geweest.

Een storingsteam werd ter plaatse gestuurd om het euvel te verhelpen. Rond 15.45 uur had iedereen weer elektriciteit.