ChristenUnie wil opheldering over mogelijke ‘vals-negatieve’ sneltests op Zernike Campus

nieuws
Foto: Danja de Jonckheere

Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie heeft maandagmiddag Kamervragen gesteld over de sneltesten die vanaf vorige week maandag worden uitgevoerd op de sneltest-locatie bij de Aletta Jacobshal.

De fractie van de ChristenUnie vraagt zich af waarom Minister Van Engelshoven van Onderwijs heeft ingestemd met de invoering van een snelteststraat, terwijl het RIVM de ‘reguliere’ PCR-test op dit moment aanmerkt als de ‘gouden standaard’.

Daarom wil de ChristenUnie weten hoeveel vals-positieve en vals-negatieve testuitslagen worden verwacht bij de pilot en welke maatregelen worden genomen om fysieke besmetting als gevolg van vals-negatieve uitslagen te voorkomen. De sneltests zijn niet verplicht, maar de ChristenUnie vraagt zich ook af of er consequenties aan een positieve testuitslag zijn verbonden.

Deel dit artikel: