Beatrixoord krijgt nieuwe oefenauto van sloopbedrijf na vernieling van de oude

nieuws
Foto: Klaas Boer

Omdat de oude ‘egro-auto’ van Beatrixoord in Haren afgelopen weekend werd vernield, besloot Autodemontagebedrijf Klaas Boer uit Uithuizen gratis een nieuw exemplaar te doneren aan het revalidatiecentrum.

“Normaal gesproken leveren wij oefenauto`s aan de brandweer, politie of ambulance-korpsen tegen een vergoeding”, vertelt Klaas Boer. “Maar door deze omstandigheden, hoefde we niet lang na te denken om de “oude” ‘ergo auto’ kosteloos te vervangen door een andere.”

Het voertuig wordt door het revalidatiecentrum gebruikt als oefenobject. Ergotherapeuten laten hun patiënten in de auto oefenen hoe ze dagelijkse handelingen uit kunnen voeren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het in- en uitstappen.

Deel dit artikel: