Asbaktegels taboe op Harm Buiterplein

nieuws
Foto: E. den Blijker 

Asbaktegels bedoeld voor het opvangen van sigarettenpeuken mogen niet gebruikt worden op het Harm Buiterplein. Nu liggen er veel peuken op straat.

Een vrijwillige schoonmaker zag de talloze peuken bij het gebouw van de gemeente aan het Harm Buiterplein en ruimde ze op. ‘Dit kán toch niet de bedoeling van de rookvrije zones zijn’, merkt ze op.

De MilieuStewards hebben drie jaar geleden asbaktegels afgegeven bij het betreffende gebouw. Die mogen daar vanwege het rookbeleid niet meer worden gebruikt. ‘Hoe krom wil je het hebben’, is hun reactie. Ze gaan er binnenkort met de actie ‘Peuk in de Pocket’ naar toe.

Een reactie op een Facebookbericht hierover geeft aan dat er een rookplek is aangewezen voor het personeel aan de noordwestkant van het gebouw inclusief peukenbak, ‘echter lopen er velen al rokende naar de personeelsingang en deponeren daar hun peuken’.