Voedselbank en Vindicat gaan weer inzamelen bij supermarkten

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Voedselbank Stad Groningen en studenten van Vindicat gaan op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 december weer een grote inzameling houden bij 25 supermarkten in de gemeente Groningen.

Supermarktbezoekers worden, bij het binnengaan van de supermarkt, gevraagd één of meerdere producten van het aangeboden boodschappenlijstje te kopen en te doneren aan de Voedselbank. Deze producten worden, tijdens de winterperiode, aangeboden aan Stadjers met een kleine beurs. Doel is het inzamelen van zoveel mogelijk houdbaar voedsel en andere producten, zoals tandpasta, zeep, luiers en toiletpapier. Maar ook financiële donaties zijn welkom.

“Juist nu in deze moeilijke periode moeten we alle zeilen bijzetten om gezinnen en alleenstaanden die onder de armoedegrens leven een verantwoord voedselpakket te kunnen aanbieden”, zo stelt Jack Koops van de Voedselbank Stad Groningen. “Met deze decemberactie hoopt de Voedselbank Stad Groningen weer even vooruit te kunnen om zo ook in de winter alle gezinnen in de gemeente Groningen te kunnen voorzien van voldoende boodschappen. Wij zijn iedereen die doneert heel erg dankbaar!”