Van mensenhandel verdachte vrouw uit Stad (20) mag proces in vrijheid afwachten

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een twintigjarige vrouw uit Groningen, die er van wordt verdacht een zwakbegaafde vrouw uit Zaandam te hebben aangezet om in de prostitutie te gaan werken, mag haar zaak in vrijheid afwachten. Dat bepaalde het gerechtshof in Amsterdam maandagmiddag, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

De vrouw wordt er, samen met een 39-jarige man uit Alkmaar en een 32-jarige man uit Amsterdam, van verdacht dat zij de zwakbegaafde vriendin van de Alkmaarder zouden hebben aangezet om in de prostitutie te gaan werken. De vrouw moest zichzelf maandenlang prostitueren in ruil voor drugs.

De vrouw woont inmiddels in een instelling. Zij zal in april, samen met een andere getuige, worden gehoord door het gerechtshof als getuige. Op dat moment zal de zaak inhoudelijk worden behandeld.