Tien goals van Lois Abbingh kunnen verlies laatste EK-wedstrijd niet voorkomen

sport
Lois Abbingh in actie. Foto: Nederlands Handbalverbond.

Ondanks het feit dat Lois Abbingh uit Groningen vrijdagmiddag waarschijnlijk haar beste wedstrijd van het toernooi speelde, voorkwam dit niet dat de Nederlandse handbalvrouwen hun laatste wedstrijd op het EK hebben verloren. Rusland was met 33 goals tegen 27 van Nederland te sterk. Daarmee eindigen de Nederlandse vrouwen op de zesde plaats.

Met name de Russische keepster weerhield Nederland ervan om op gelijke hoogte te blijven. Ze stopte vijf schoten op doel in de eerste zeven minuten van de wedstrijd, waardoor Rusland meteen met zes tegen twee voor stond. Deze voorsprong werd uiteindelijk niet meer weggegeven.

De Groningse Lois Abbingh scoorde tien keer in de wedstrijd tegen de Russinnen, waarvan vijf doelpunten uit een strafworp. Gecombineerd met haar spel was deze wedstrijd haar beste van het toernooi. Het was een EK waarin Abbingh ups en downs kende io haar vorm.

Met de einduitslag eindigt Nederland op de zesde plek op het EK, het slechtste resultaat van de ploeg in zes jaar aan EK’s en WK’s. Oranje is de regerend wereldkampioen, de ploeg had daarom hoge verwachtingen van het toernooi.

Deel dit artikel:
Adverteren?