RUG sluit nieuwe problemen met online-tentamens niet uit

nieuws

Toekomstige problemen met Nestor, de elektronische leeromgeving van de Rijksuniversiteit Groningen, zijn niet uit te sluiten. Dat meldde Ronald Stolk, algemeen directeur van het Centrum voor Informatie en Technologie, dinsdag aan de UKrant.

De storingen van eind oktober en begin november, die ervoor zorgden dat tientallen tentamens moesten worden afgebroken, werden veroorzaakt door meerdere problemen in het systeem. De capaciteit en de manier waarop het systeem nu worden gebruikt, lijken gezamenlijk voor de storingen te hebben gezorgd.

Inmiddels is eer capaciteit aan Nestor toevoegen en aangepast aan het veelvuldige gebruik voor tentaminering en veelvuldig en langdurig studeren. Een storing zoals begin november zou niet meer voor moeten komen, maar nieuwe problemen zijn niet uit te sluiten, zo stelt Stolk.