RIVM telt 21 nieuwe besmettingen in Groningen, 113 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 21 personen positief getest op het coronavirus. Eén coronapatiënt uit de gemeente kwam te overlijden. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen nu 4.551 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 4.530. Dit betekent een toename van 0,46 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, wel een sterfgeval. In de provincie Groningen zijn sinds vrijdag 113 nieuwe besmettingen gevonden. De meeste gevallen werden dus gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeenten Delfzijl en Stadskanaal gaat het om 16 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 13, Het Hogeland en Westerkwartier 12, Westerwolde 9, Veendam 8, Appingedam 5 en Oldambt 1. In de overige gemeenten bleven de tellers op 0 staan. In de gemeente Delfzijl werd een sterfgeval gemeld, in de gemeenten Het Hogeland en Stadskanaal moesten 2 mensen opgenomen worden in het ziekenhuis.

Landelijk werden er het afgelopen etmaal 6.521 nieuwe besmettingen gevonden. Dit aantal ligt fors hoger dan het weekgemiddelde dat rond de 5.300 ligt. Er werden 189 nieuwe ziekenhuisopnames en 31 nieuwe Intensive Care-opnames gemeld. In de ziekenhuizen liggen nu in totaal 1.602 patiënten, 23 minder dan op vrijdag, waarvan er 472 op de IC liggen. Bij het RIVM werden 39 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: