Regenboogaanvoerdersbanden om veilig sporten te stimuleren

sport
Foto: COVS

De aanvoerders van Dames 1 van voetbalvereniging The Knickerbockers hebben donderdagavond de eerste regenboogaanvoerdersbanden gekregen.

De scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken (COVS) heeft honderd aanvoerdersbanden naar de clubs in Groningen en Noord Drenthe gestuurd. De COVS doet dit, omdat iedereen zich veilig moet voelen tijdens het sporten.

“Veel LHBTI+-personen stoppen met sport en nemen afscheid van hun sportclub als ze merken dat ze ‘anders’ zijn dan hun teamgenoten en zij er binnen hun vereniging niet over kunnen of durven te praten”, aldus de COVS. “Soms omdat het niet veilig voelt en soms omdat het ook gewoon niet veilig is”.

De regenboogaanvoerdersband werd bij The Knickerbockers uitgereikt, omdat de studenten nog recht hadden op de fairplay prijs van het seizoen 2018-2019. Die was vanwege het coronavirus nog niet uitgereikt.

Deel dit artikel: