Recepten met veldbonen van studenten Terra mbo maken kans op prijs

nieuws
Foto: Terra mbo

Het project Veldbonen van eerstejaarsstudenten van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra mbo is genomineerd voor de Impactprijs Groen Onderwijs 2020 van GroenPact.

Naast kolen zijn er dit jaar ook veldbonen geteeld op het Suikerterrein van Terra, als proef. Deze zomerveldbonen zijn ook geschikt menselijke voeding, maar de toepassingen zijn echter nog niet zo bekend. Jos Meijer van Toentje, de sociale moestuin in de stad die sinds 2013 groenten verbouwen voor de voedselbank, wilde graag weten welke producten er allemaal gemaakt konden worden van de veldboon.

Daarom kreeg de groep studenten vijf weken de tijd om in groepjes een prototype, een flyer en een verpakkingsvoorstel met ingrediënten maken.  Er werd gekozen voor een veldbonenpasta, een veldbodem (pizabodem) en een dipsaus.

Op donderdagmiddag 4 maart 2021 worden, tijdens de Groenpact Manifestatie, de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt door Minister Carola Schouten.

Deel dit artikel: