Oud-student schenkt 35 miljoen aan universiteit

nieuws
foto: Bob de Vries

Een oud student van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft 35 miljoen euro geschonken aan het Ubbo Emmius Fonds van de RUG.

De schenker wenst anoniem te blijven. De RUG zegt dat het bedrag in de toekomst hoger gaat oplopen. Het geld gaat naar Groningen Cognitive Systems and Materials Center, dat werkt aan een nieuwe generatie computers.

Collegevoorzitter prof. dr. Jouke de Vries is blij met de gift: “Het is in onze historie niet eerder voorgekomen dat een alumnus zo’n enorm bedrag heeft nagelaten ten gunste van wetenschappelijk onderzoek. Het biedt ons de kans om substantieel te investeren in fundamenteel en toegepast onderzoek. Daarnaast kunnen we jonge, ambitieuze academici de kans geven om hun wetenschappelijke carrière verder vorm te geven.”

Deel dit artikel: