Meiltje de Groot is de nieuwe directeur van Groningen Airport Eelde

nieuws

De aandeelhouders van Groningen Airport Eelde hebben ingestemd met de aanstelling van Meiltje de Groot als nieuwe directeur. Vanaf 1 januari volgt ze Bart Schmeink op, die de functie als interim-bestuurder vervulde.

De Groot is blij met haar aanstelling: “De functie als directeur Groningen Airport Eelde is een logisch vervolg op mijn eerdere ervaringen. Ik ben blij om een bijdrage te kunnen leveren aan de regio waar in ik woon; Noord-Nederland. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Ook de Raad van Commissarissen is blij met de aanstelling van De Groot, zo stelt voorzitter Leendert Klaassen: “Meiltje de Groot is zeer ervaren en heeft laten zien in staat te zijn om kansen om te zetten in succes. We hebben vertrouwen dat Meiltje de Groot de ingezette koers van de luchthaven verder weet uit te bouwen.”

De Groot komt over van Airport Twente, waar zij sinds 2013 luchthavendirecteur is. Ook is ze op dit moment nog de directeur van Luchthaven Teuge. Daarvoor was De Groot ruim 12 jaar werkzaam bij de Royal Schiphol Group. Ook is De Groot de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Luchthavens.