Kledingbank De Zeecontainer krijgt 6000 euro van Oranje Fonds voor veiligheidsmaatsregelen

nieuws
Foto

Kledingbank De Zeecontainer heeft 6000 euro gekregen van het Oranje Fonds. De subsidie is bedoeld extra corona-veiligheidsmaatregelen te bekostigen.

De kledingbank heeft extra hygiënemaatregelen genomen om verspreiding van het COVID-virus te voorkomen, zodat de medewerkers in een veilige omgeving kunnen werken en zodat bezoekers van de Kledingbank minder risico lopen tijdens het winkelen. Daarnaast heeft de kleding een deel van het geld gebruikt om de transportmiddelen, waarmee kleding wordt gehaald en bezorgd, op te knappen en een aanhangwagen aan te schaffen.

“Onze hulp is harder dan ooit nodig, zegt Natascha Snoek van De Zeecontainer. “De gevolgen van de Coronacrisis zijn steeds meer zichtbaar . Het aantal mensen dat zich bij de Kledingbank inschrijft, neemt per dag toe. Wij zijn dan ook heel blij met de bijdrage van het Oranje Fonds. Door diverse bijdragen kunnen wij onze klanten ook dit jaar Sinterklaas laten vieren. De nieuwe aanhangwagen komt hierbij zeer goed van pas.”

Kledingbank De Zeecontainer is een stichting die kosteloos kleding beschikbaar stelt aan mensen met een minimaal inkomen in de gemeente Groningen. Daarnaast kunnen mensen die zich bij De Zeecontainer hebben aangemeld ook schoenen, speelgoed en kleine huishoudelijke artikelen krijgen.

Deel dit artikel: