Inschrijving voor Groningen Swin Challenge vervroegd geopend

nieuws
Foto: 112Groningen.nl

Omdat het gemis van sportevenementen door corona dit jaar zo groot is, heeft de organisatie van de Groningen Swim Challenge besloten om de inschrijving voor de editie van 2021 nu al te openen. Het evenement staat gepland op 28 augustus volgend jaar, tegelijkertijd met het Gronings Ontzet.

Het zwemevenement kon het afgelopen jaar niet plaatsvinden vanwege de coronapandemie. “Dat was een teleurstelling voor velen. Onze trouwe zwemmers en vrijwilligers houden elk jaar
de laatste zaterdag van maand augustus vrij voor dit evenement”, vertelt Johan Broesder van de Groningen Swim Challenge. “Het gemis van sportevenementen is zo groot dat wij de inschrijving deze keer vervroegd openen.”

De deelnemers aan het evenement zamelen ook dit jaar weer geld in voor het UMCG Kanker Researchfond. De Groningen Swim Challenge kent vier verschillende afstanden: de Ultra Swim van 50 km in teamverband vanuit Lauwersoog en de 35 km in teamverband, de Classic Swim, vanuit Zoutkamp. In de Stad kan de City Swim van 1,5 km gezwommen worden. Voor kinderen vanaf 10 jaar is er de Kidsswim van 750 meter.

Inschrijven kan op de website van de Groningen Swim Challenge.

 

Deel dit artikel: