Hulp Rode Kruis gevraagd na noodkreet Groningen en Twente

nieuws
Foto: Beeld uit video Martini Ziekenhuis

Er is een beroep gedaan op het Rode Kruis en “Extra Handen voor de Zorg” om in te springen bij de verpleeg en verzorgingstehuizen. Dat meldde het ministerie van Volksgezondheid zondagavond aan Nieuwsuur.

Dat gebeurde na de oproep van onder meer de veiligheidsregio Groningen om het leger te laten helpen in de zorg. Het aantal coronabesmettingen in Groningen en andere regio’s neemt toe en bovendien is er veel ziekteverzuim onder het verplegend personeel. De angst bestaat dat daardoor het minimumniveau aan zorg niet meer geleverd kan worden.

Het verzoek om hulp van defensie wordt de komende dagen besproken. De veiligheidsregio Twente heeft ook om hulp gevraagd. Waarschijnlijk volgen de regio’s Gooi en Vechtstreek en Gelderland-Midden.