Honderdste werknemer met arbeidsbeperking krijgt vast contract

nieuws

Wethouder Carine Bloemhoff heeft donderdag een Groninger met een zogenoemde Afspraakbaan in het zonnetje gezet omdat hij als honderdste werknemer een vast contract kreeg.

In Groningen werken 316 mensen met een arbeidsbeperking op een Afspraakbaan bij een externe werkgever. Deze maand ontving Nigel Hummel een vast contract. Hummel werkt bij Nehlsen Metaal Recycling.

“Veel mensen met een arbeidsbeperking willen graag aan het werk,” zegt wethouder Carine Bloemhoff. “Het is belangrijk dat mensen ook aan de slag kunnen bij een ‘gewone’ werkgever, en bij wederzijdse tevredenheid een vast contract krijgen.” Werkgevers van afspraakbanen ontvangen een subsidie. Daardoor ontstaat een win-win situatie. Een afspraakbaan is een baan bij een externe werkgever voor iemand die wel kan werken, maar begeleiding nodig heeft. De honderd mensen in Groningen met een vast contract werken onder meer in het plantsoen, de horeca, de ICT, kinderopvang, supermarkt of als productiemedewerker.

“Ik ben blij dat ik een vast contract heb gekregen,” zegt Nigel Hummel. “Ik vind het werk bij Nehlsen erg leuk en leer er veel. Dat ik nu een vast contract heb geeft mij zekerheid en zelfvertrouwen.”