‘Heeft Groningen zijn ziel verpatst voor 500 euro?’

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Sinds donderdag bekend werd dat aanstaande dinsdag het Friese volkslied gespeeld gaat worden op het carillon van de Martinitoren, kookt het op de sociale media door reacties van voor- en tegenstanders van het initiatief. “Heeft Groningen nu echt z’n ziel verpatst voor 500 euro?”

Het initiatief van de Friese studentenvereniging Bernlef kan in ieder geval niet de goedkeuring wegdragen van Tom Rustebiel, fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad. Grappend stelde hij vrijdagmiddag op Twitter dat hij een spoeddebat gaat aanvragen.

Raadslid Jasper Been (GroenLinks) komt met een meer praktisch voorstel op het sociale medium: “Wie heeft potten, pannen, fluitjes en gezond verstand in huis en kan dinsdag op de Grote Markt en Martinikerkhof aanwezig zijn?”

Stadjer Niels Hilboezen wil de donaties aan de Voedselbank en aan de MartiniKerk niet in de weg staan en stelt daarom: “Ik bied zo 50 euro aan het goede doel als ze stoppen met het Fries volkslied bij alle wedstrijden. Dan staan we ook quitte. Friezen voor één dag Martinitoren, rest van Nederland geen dweilorkest meer bij wedstrijden. Dat moet toch met elkaar een mooi bedrag kunnen opleveren voor de Voedselbank!¨

 

Deel dit artikel: