Fries volkslied klinkt aanstaande dinsdag uit carillon Martinitoren

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Beiaardier Auke de Boer zal dinsdag het Friese volkslied spelen op het carillon van de Martinitoren. Daar heeft de Friese studentenvereniging Bernlef voor gezorgd, omdat ze meedoen met een doneeractie voor de Voedselbank en de Martinikerk. Daarbij wordt voor een bedrag van 500 euro een verzoeknummer gespeeld op de klokken van de Martinitoren.

Bernlef startte woensdag een inzamelingsactie onder de leden om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Volgens Omroep Fryslân was er binnen vierentwintig uur al tweehonderd euro bij elkaar voor de actie. De Stichting Martinikerk kon de actie wel waarderen meldde daarom dat het nummer sowieso gespeeld gaat worden, ook als de vijfhonderd euro niet wordt gehaald.

Het geld dat wel opgehaald wordt, evenals het geld voor alle andere verzoeknummers, gaat naar de Voedselbank en naar het onderhoud van de Martinikerk. Iedere dinsdag in december en januari zal beiaardier Auke de Boer de aangevraagde verzoeknummers ten gehore brengen.

Het nummer ‘Bernlef Boppe’ van Piter Wilkens werd ook nog geopperd, maar uiteindelijk hebben de studenten toch voor het Fries volkslied gekozen. Het Friese volkslied zal op 22 december om 12.40 uur te horen zijn.

Deel dit artikel: