‘Groningse ondernemers kunnen zichzelf, ondanks lockdown, recht in de spiegel aankijken’

nieuws
Foto Iris Medendorp. Lege Herestraat

Met de sluiting van niet-essentiële winkels is een mokerslag uitgedeeld aan de ondernemers van de Groninger binnenstad. Dat laat Eric Bos, voorzitter van de Groninger City Club dinsdagmiddag weten. “‘De ondernemers in de stad hebben zich kapot gewerkt om winkelen en horeca zo veilig mogelijk te maken, maar dat heeft helaas niet mogen baten.”

“De ondernemers in de Stad hebben zich kapot gewerkt om winkelen en horeca zo veilig mogelijk te maken. Daarin zijn veel ondernemers heel ver gegaan”, aldus Bos. “Ze hebben in een moeilijke tijd geïnvesteerd in maatregelen die er in Groningen mede toe hebben bijgedragen dat het aantal besmettingen hier relatief laag is gebleven.” Dat deze ondernemers nu getroffen worden door landelijke maatregelen noemt Bos extra zuur: “We kunnen onszelf in de spiegel recht aankijken als je ziet wat er allemaal is gebeurd.”

Tijdens de lockdown vraagt Bos de inwoners van Groningen om vooral voor lokaal aankopen te doen, ook online:  “Daar kunnen ondernemers in de laatste weken nog omzet uithalen. Sinds de harde lockdown is bij diverse ondernemers een exponentiele groei te zien in het aantal bestellingen. Op Warenhuis Groningen staan tienduizenden artikelen. Maak daar gebruik van voor het doen van je aankopen. Natuurlijk kun je ook de website checken van je favoriete winkel of horeca gelegenheid. Dat is het minste wat we kunnen doen voor de lokale ondernemers, ook die in de horeca. Laat een keer extra thuisbezorgen door een van de vele uitstekende horeca gelegenheden die de stad biedt.”