GGD-directeur Rietveld: ‘Situatie Groningen stabiel maar zorgelijk, meer positieve tests verwacht’

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De situatie rond coronavirus in de provincie Groningen  is stabiel maar zorgelijk. Dat meldt Jos Rietveld, directeur van de GGD-Groningen. Omdat vanaf 1 december ook asymptomatisch wordt getest, verwacht Rietveld een toename van het aantal besmettingen.

“We zien dat we iedere week meer mensen testen. 9500 vorige week, komende week over de 10.000 heen”, aldus Rietveld, donderdag tijdens een persconferentie. “Ook bron- en contactonderzoek uitvoeren, kan op het niveau wat ze zouden willen doen. We hebben zelfs capaciteit over.”

Ook de GGD is, conform de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM, van plan om de groepen die het meest risico lopen als eerst te vaccineren. “Alles is er op gericht het vaccineren zo snel mogelijk uit te gaan rollen, maar de verwachting is dan niet dat de besmettingscijfers terug zullen lopen”, aldus Rietveld. “Je zult tijd nodig hebben om de bevolking in te enten om groepsimmuniteit te krijgen. Ik voorspel dat het nog wel maanden gaat duren voor we het onder controle hebben.”

De GGD heeft volgens Rietveld ongeveer een maand nodig om zich te organiseren om op grootschalige wijze te kunnen vaccineren.