Eigenaar dansschool in Stad misbruikte meisjes tijdens spagaatoefeningen

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Tijdens een voorbereidende zitting in de misbruik- en verkrachtingszaak tegen de 37-jarige Khalid A. uit Emmen, de eigenaar en oprichter van Groningen Dance Center, kwam dinsdagmiddag naar voren dat er nog eens twee aangiftes zijn ingediend. Volgens het Dagblad van het Noorden misbruikte hij zijn slachtoffers onder andere terwijl ze oefenden voor een spagaat.

De twaalf verschillende soorten zedendelicten werden gepleegd tegen vaak minderjarige meisjes. Inmiddels zijn er dertien aangifte gedaan tegen de man. De meeste van hen waren jonger dan 16 jaar. Volgens het OM begon het misbruik in 2015 en eindigde het misbruik vorig jaar.

Spagaat

Tijdens de zitting werd  duidelijk dat de man zijn slachtoffers onder andere misbruikte tijdens het ‘stretchen’ voor een spagaat. Volgens het OM dwong de man hen om deze houding soms wel een half uur vast te houden, terwijl hij de slachtoffers misbruikte.

De stretchoefeningen waren volgens de man nodig, omdat ze dan kans maakten op een danscarrière in binnen- of buitenland.

Psychologisch onderzoek

De man blijft in ieder geval tot 12 maart achter de tralies, het moment waarop een nieuwe zitting gepland staat in de zaak. Het psychologisch onderzoek naar de man moet nog worden afgerond.