Bernlef: ‘Was fijn geweest als de daders zelf ook kwamen helpen schoonmaken’

nieuws
Foto: Judith Jasper twitter

FFJ Bernlef heeft donderdagmiddag aangifte gedaan tegen de vandalen die, in de nacht van woensdag op donderdag, anti-Friese leuzen op het pand van de studentenvereniging hebben gezet.

“Aan de lieve mensen die dit gedaan hebben: heel erg bedankt!”, zo laat de studentenvereniging donderdagmiddag weten via Facebook. “Er is aangifte tegen jullie gedaan. Het zou fijn zijn als de daders zelf ook even komen helpen met schoonmaken.”

De studentenvereniging zamelde de afgelopen weken ruim 2.600 euro in voor de Voedselbank en de Martinikerk. In ruil daarvoor werd dinsdagmiddag het Friese volkslied gespeeld op het carillon van de Martinikerk. Op sociale media ontstond enige ophef over de actie en er werden zelfs tegenacties gestart.

Inmiddels is de graffiti verwijderd van het pand.

Deel dit artikel: