Vrouw uit Stad krijgt taakstraf voor slaan met glas in gezicht bezoeker café Donovan’s

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een 33-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en het betalen van 4.700 euro aan schadevergoeding, omdat ze in november vorig jaar een medebezoeker van café Donovan’s in het gezicht heeft geslagen met een glas.

De vrouw heeft, naar het oordeel van de rechtbank, opzettelijk uitgehaald met het glas in het gezicht van het slachtoffer. De vrouw raakte ernstig gewond en liep littekens op in het gezicht. De verdachte claimde zelf dat ze zelf werd geslagen en dat ze in een reflex uithaalde met haar hand. De rechtbank oordeelde echter anders, na het zien van camerabeelden uit het café.

Het Openbaar Ministerie had gevraagd om 6 maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 240 uur.