Twee weken lang geen treinen richting Leeuwarden

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er twee weken lang geen treinen richting Leeuwarden. Vervoersbedrijf Arriva zet zowel stop- als snelbussen in.

Het werk aan het spoor is nodig vanwege de extra sneltrein die vanaf volgende maand gaat rijden. De afgelopen jaren is er al hard gewerkt op het baanvak tussen Groningen en Zuidhorn en zijn er op verschillende stations aanpassingen gedaan. Tijdens deze laatste periode van werkzaamheden moeten de puntjes op de ‘i’ gezet worden waarbij er vooral gewerkt wordt op het Friese deel van de spoorlijn.

Bussen in plaats van treinen
Van woensdag 18 november tot en met 29 november rijden er geen treinen tussen Buitenpost en Leeuwarden. In het weekend van 21 en 22 november rijden er geen treinen tussen Zuidhorn en Leeuwarden en op maandag 30 november rijden er geen treinen tussen Hurdegaryp en Leeuwarden. Er worden bussen ingezet waardoor reizigers wel rekening moeten houden met een extra reistijd van ongeveer een half uur.

Werkzaamheden
Tijdens de twee weken wordt onder andere de spoorbeveiliging aangepakt. Om meer treinen te kunnen laten rijden worden extra seinen geplaatst waardoor treinen dichter op elkaar kunnen rijden. De spoorboog bij Tytsjerk wordt verkant waardoor daar straks met een hogere snelheid gepasseerd kan worden en spoorwegovergang De Schrans in Leeuwarden wordt dubbelsporig. Op station Leeuwarden worden de perrons bovendien verlengd. De extra sneltrein gaat vanaf 14 december rijden, dat is tegelijkertijd met de invoering van de nieuwe dienstregeling.