Strand Larsen onderbreekt vakantie voor oproep Noorse nationale ploeg

nieuws
Foto: Sportphotoagency.com (L-R) *Jorgen Strand Larsen* of FC Groningen, *Jordan Teze* of PSV

De rust die FC Groningen de Jörgen Strand Larsen tien dagen geleden gaf, wordt onderbroken door een hausse aan coronabesmettingen bij het Noorse nationale voetbalelftal. De twintigjarige aanvaller werd, samen met twee andere Eredivisionisten, opgeroepen voor de Nations Leaguewedstrijd tegen Oostenrijk.

De Noorse voetbalbond stelde een compleet nieuwe selectie samen voor het duel in Wenen. Door een coronabesmetting van Omar Elabdellaoui moest de hele selectie, inclusief de staf, in quarantaine. De coach van het onder-21 elftal van Noorwegen neemt nu de trainersfunctie waar.

Trainer Danny Buijs besloot tien dagen geleden juist dat Strand Larsen rust nodig had, omdat hij twintig wedstrijden meer in de benen heeft dan zijn ploeggenoten. Ook middenvelders Sondre Tronstad (Vitesse) en Hakon Evjen (AZ) zijn opgeroepen.