SPOT Groningen maakt digitaal lespakket voor basisscholen

nieuws
Beeld van een video uit het lespakket van SPOT Groningen. - Programmeur Henk Kuiper geeft de kinderen een opdracht

SPOT Groningen heeft de afgelopen tijd veel minder publiek, leerkrachten en leerlingen ontvangen door de coronacrisis. Daarom heeft de organisatie achter De Oosterpoort en de Stadsschouwburg een digitaal lesprogramma ontwikkeld voor basisscholen, waarmee leerlingen vanuit het klaslokaal een uniek kijkje krijgen achter de schermen.

Leerlingen van groep 5 t/m 8 kennis kunnen op deze manier kennis maken met SPOT Groningen. De les begint met een video over De Oosterpoort en de Stadsschouwburg achter de schermen. Mensen die achter en voor de schermen werken vertellen hoe ze er elke dag voor zorgen dat het doek op gaat of het concert kan beginnen.

De leerlingen krijgen opdrachten van de programmeur, de regisseur, de kassamedewerker en de marketeer en van de decorbouwer, de dirigent van het Noord Nederlands Orkest en de technicus. Het eindresultaat kunnen ze per mail opsturen naar SPOT Groningen. Ook kunnen scholen, zowel basis- als voorgezet onderwijs, workshops en lespakketten opvragen.

Het lespakket is te downloaden via de website van SPOT Groningen.