SNS stelt alle geldautomaten tijdelijk buiten gebruik

nieuws
Foto: google maps

SNS heeft maandag al haar 40 geldautomaten in het land buiten gebruik gesteld. Aanleiding hiervoor zijn vijf plofkraken die in de afgelopen vier weken bij SNS-geldautomaten plaatsvonden.

“Plofkraken lijken in golven te gaan van de ene naar de andere bank”, aldus een woordvoerder van de SNS aan de NOS. “We hebben geen idee waarom criminelen nu voor ons kiezen.” Het is onbekend hoelang de geldautomaten dicht zullen blijven. De woordvoerder laat weten deze pas op de plaats te maken om te onderzoeken hoe diensten en services van de geldautomaten veilig voor klanten en omwonenden geleverd kunnen blijven worden.

Om geld te pinnen kunnen klanten van de SNS terecht bij geldautomaten van andere banken. Ook kan men terecht bij Geldmaat, de gemeenschappelijke geldautomaat van Nederlandse banken. In Groningen heeft SNS onder andere geldautomaten staan aan de Dierenriemstraat en aan de Stoepemaheerd.

Deel dit artikel: