PvdA wil bonus voor twitterende BOA’s

De tweets van handhaving050 het twitteraccount van de Groningse BOA’s zijn voor Julian Bushoff de fractievoorzitter van de PvdA geen aanleiding om af te zien van een bonus voor de bijzondere opsporingsambtenaren.

Minister Grapperhaus maakte onlangs bekend dat politiemensen een bonus van 300 euro krijgen als blijk van waardering voor het optreden in deze coronatijd. Bushoff wil dat ook BOA’s net als politieagenten een bonus krijgen van 300 euro. Vanvond tijdens de gemeenteraadsvergadering dient hij een motie daarover in. De tweet van gister waarbij de boa’s twee daklozen op de foto hebben gezet, keurt hij af.

De PvdA vindt dat de BOA’s voorop gaan bij het handhaven van de coronaregels en vindt dat de zij recht op een bonus hebben. Grapperhaus stelt voor dat de gemeentes de bonus voor de Boa’s dan maar uit eigen zak betalen.

De gemeente wil verder niet reageren op de tweets en verwijst naar een tweet die handhaving 050 vanmorgen plaatste.