Lopers Ladiesrun Groningen halen ruim 13.200 euro op voor Pink Ribbon

nieuws
Foto: Ladiesrun Groningen

De 1.700 vrouwen en meisjes, die afgelopen weekend meededen aan de virtuele editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen, hebben 13.200 euro opgehaald voor onderzoek naar de behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Grace Bregman, ambassadeur van Pink Ribbon, nam vanochtend uit handen van Michelle Mencke, projectmanager GasTerra Ladiesrun Groningen, de cheque in ontvangst. Deelneemster Suzanne Grondsma blonk uit en haalde met haar actie meer dan 3.500 euro op. Een half jaar geleden werd er bij Suzanne, op 34-jarige leeftijd, borstkanker geconstateerd en onderging daarom twee operaties, twaalf chemokuren en vijftien bestralingen.

In totaal zijn er maar liefst 1700 digitale medailles uitgereikt. Via de belevingsapp MyTrace konden ze verschillende afstanden lopen, inclusief startschot.

Deel dit artikel: