Drieduizend inzendingen voor Namenwedstrijd Arriva

nieuws
Foto: Werner Rudolph via https://www.drehscheibe-online.de

De wedstrijd “Geef onze trein een naam” van vervoersbedrijf Arriva is een groot succes. Inwoners van Groningen konden tot en met 21 november meedoen aan de Namenwedstrijd voor de nieuwe WINK-treinen.

Die treinen zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwe concessie van de noordelijke lijnen in Groningen en Friesland. Iedere WINK-trein krijgt een unieke naam van een bestemming. Dat kan een stad, dorp, natuurgebied, festival, kerk, museum of fontein zijn. Voor de wedstrijd kwamen zo’n 3.000 inzendingen binnen. Bestuursvoorzitter Anne Hettinga van Arriva zegt: ‘Ik kan nu al verklappen dat er een aantal heel spectaculaire inzendingen tussen zitten. Ik kijk uit naar de discussie met de overige juryleden!’,

De juryleden buigt zich deze week over de inzendingen en kiezen 36 bestemmingen waarop gestemd kan worden. Stemmen is mogelijk van 1 tot en met 6 december via de website arriva.nl/namenwedstrijd. Begin volgend jaar maakt Arriva de 18 definitieve namen van bestemmingen bekend die op de WINK-treinen komen.

Deel dit artikel: