“Discriminatie van Chinese studenten toegenomen”

nieuws
foto: Bob de Vries

Discriminatie van Chinezen die in Nederland studeren is aan de orde van de dag, en dat geldt volgens Chinese studenten ook voor de Rijksuniversiteit Groningen.

Dat blijkt uit een artikel in de Universiteitskrant. Het coronavirus heeft de situatie alleen maar erger gemaakt, omdat China de schuld krijgt van de pandemie. De Ukrant maakt melding van allerlei vormen van discriminatie, zoals  Chinese studenten die op straat worden uitgescholden en beledigd. Sommige studenten zouden niet met Chinese collega’s willen samenwerken.

De RUG heeft een vertrouwenspersoon waar slachtoffers en getuigen van discriminatie terecht kunnen. Mensen die in het artikel aan het woord komen vinden dat de universiteit haar studenten constant moet aanmoedigen om melding te doen van discriminatie. Op die manier kan de RUG beter ingrijpen.

Deel dit artikel: