Crowdfund-actie voor buidelstoelen op nieuwe neonatologie-IC in UMCG

nieuws
Foto: Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis is maandag een crowdfund-actie gestart om alle kamers van de nieuwe afdeling Intensive Care Neonatologie in het UMCG te voorzien van zogenaamde ‘buidelstoelen’, waarin ouder comfortabel kunnen ‘buidelen’ met hun pasgeboren kind.

De actie is deze week gestart omdat het dinsdag Wereld Prematuren Dag is, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor te vroeg geboren baby’s en hun ouders. Om dezelfde reden zal ook de buitenkant van het Beatrix Kinderziekenhuis op deze dag paars gekleurd zijn.

Op de nieuwe IC-afdeling komen eenpersoonskamers, zodat ouders meer privacy hebben en de kans krijgen om bij hun kind te zijn en het zoveel mogelijk te verzorgen. Het ‘buidelen’ van baby’s (waarbij ouder en kind huid-op-huid contact hebben) helpt onder andere bij een veilige hechting en stimuleert de borstvoeding. De speciale buidelstoelen zorgen ervoor dat dit op een comfortabele manier kan met een ziek kind.

Geld doneren voor de stoelen, of zelf een actie starten om geld in te zamelen, kan via de website van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Deel dit artikel: