Begeleider krijgt half jaar cel voor betasten zes- en zevenjarige meisjes op school in Haren

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een 59-jarige man is maandagmiddag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor het seksueel betasten van een zesjarig en een zevenjarig meisje op een school in Haren.

De rechter legde daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf op van nog eens zes maanden en het betalen van een schadevergoeding van drieduizend euro voor beide slachtoffers. De man krijgt daarnaast een een contactverbod met de slachtoffers en een locatieverbod. De Officier van Justitie eiste ook een verbod om te werken met minderjarigen tegen de man. Dit verwierp de rechter.

De man heeft zijn daden bekend, nadat één van de ouders de incidenten aan het licht bracht. De man schreef zijn daden toe aan zijn overspannen werksituatie. De rechter ging echter niet mee in zijn verweer en neemt de man zijn daden, helemaal vanuit de vertrouwenspositie die hij vervulde tegenover de slachtoffers als begeleider op school, zeer kwalijk.

Deel dit artikel: