Veel buitenlandse RUG-studenten kennen de corona-app nog niet

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Veel RUG-studenten hebben de nieuwe CoronaMelder al gedownload. Dat blijkt uit een peiling van de Universiteitskrant. Maar ruim een kwart van de internationale studenten weet niet eens dat de app bestaat.

Van de 117 Nederlandse studenten die de peiling invulden had 47 procent de app gedownload. Van de 49 internationals had maar 22 procent dat gedaan. Van die laatste groep weet 27 procent überhaupt niet dat de app bestaat. Géén van de Nederlandse studenten geeft aan, de app niet te kennen.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Groningen meldt dat de GGD, RUG en Hanze samenwerken om te zorgen dat alle studenten op de hoogte worden gebracht van de app. Ook zijn er gesprekken met de internationale studentenvereniging ESN. ‘Zij kunnen internationals vaak veel beter bereiken dan campagnes van de Nederlandse overheid,’ aldus de woordvoerder.

Studenten die de app nog niet hebben geïnstalleerd, geven veelal aan dat ze er nog niet aan toe zijn gekomen. De app is pas een paar dagen landelijk beschikbaar. Veel respondenten maken zich zorgen om hun privacy. ‘Ik ben bang dat de app de hele tijd bijhoudt waar ik ben’, zegt een van hen.