RUG, Hanze en UMCG starten experiment met mobiele corona-sneltestteams

nieuws
Foto: Partynia via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

De Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en het UMCG starten binnenkort een experiment om corona-sneltests onder onderwijspersoneel en studenten te laten uitvoeren door mobiele teams. Dat maakte RUG-voorzitter Jouke de Vries zondag bekend op Twitter.

De Vries refereert bij het plan aan een oproep van arts-microbioloog Alex Friedrich van het UMCG. Hij riep via het sociale medium op tot het organiseren van een dergelijk initiatief.

In het Verenigd Koninkrijk zijn al soortgelijke initiatieven bij universiteiten. Hier gaat het om groepstesten, waarbij materiaal van een hele onderzoeksgroep wordt gemixt en getest. Als een groep positief blijkt te zijn, dan worden alle leden individueel getest.

Wanneer de speciale sneltest-straat voor academici in Groningen klaar is, is nog niet bekend.

 

Deel dit artikel: