Onderzoek naar werkdruk docenten en personeel van RUG

nieuws

De arbeidsinspectie is begonnen met een onderzoek naar de werkdruk onder docenten en medewerkers van de RUG. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Aanleiding voor het onderzoek is een klacht van WOinActie, een actiegroep van personeel van Nederlandse universiteiten. WOinActie heeft van universitaire docenten en ondersteunend personeel honderden meldingen van overwerk en hoge werkdruk verzameld. Daaruit bleek onder meer dat docenten wekelijks tot 50 procent van hun uren overwerken. Zij ervaren veel stress, en dat werkt door op hun privéleven.

De RUG moet vóór 3 november een actieplan aan de arbeidsinspectie hebben gestuurd. Daarin moet de universiteit aangeven of zij de klachten erkent en ervoor wil zorgen dat de werkdruk verminderd wordt. De arbeidsinspectie doet ook onderzoek naar de situatie op andere Nederlandse universiteiten.