Drie tentamens van eerstejaarsstudenten ongeldig verklaard door fraude

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Eerstejaarsstudenten van de bachelor Economics and Business Economics moeten drie tentamens van het afgelopen blok opnieuw maken. De examencommissie verklaarde de tentamens van de vakken international business, mathematics en micro-economics ongeldig vanwege fraude. Dat meldt de UniversiteitsKrant maandagmiddag.

Bij het maken van de tentamens zou er wijdverspreid contact zijn geweest tussen studenten via WhatsApp. Daardoor was de inhoud van het tentamen bij sommige studenten al bekend voordat ze het tentamen hebben gemaakt.

Ook studenten van de opleiding International Business moeten het tentamen opnieuw doen, zij maakten hetzelfde tentamen als de eerstejaars. De huidige tentamenperiode wordt met twee weken verlengd, zodat de studenten het in de tweede week van november kunnen maken.

Deel dit artikel: