Aantal nieuwe coronabesmettingen in gemeente stijgt naar recordhoogte

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

Bij het RIVM zijn sinds zondagochtend 116 nieuwe coronabesmettingen gemeld onder inwoners van de gemeente Groningen. Dat blijkt uit de cijfers die maandagmiddag naar buiten werden gebracht. In de rest van de provincie werden nog eens 77 positieve tests geconstateerd.

Het lijkt erop dat de 116 nieuwe besmettingen de sterkste stijging betekenen van het aantal nieuwe coronapatiënten in de gemeente binnen 24 uur. Elf dagen geleden werden 154 nieuwe besmettingen gemeld, maar dit bleek een administratieafwijking.

Vier inwoners van de provincie werden in de afgelopen vierentwintig uur in een ziekenhuis opgenomen.

Hieronder vindt u het aantal nieuwe besmettingen per gemeente in de provincie Groningen tussen zondag- en maandagochtend:
Appingedam 2
Delfzijl 3
Groningen 116
Loppersum 1
Stadskanaal 5
Veendam 7
Pekela 3
Oldambt 6
Westerwolde 7
Midden-Groningen 9
Het Hogeland 13
Westerkwartier 21

De cijfers van het RIVM kunnen enigszins afwijken van de daadwerkelijke cijfers, omdat er vertraging kans ontstaan tussen de verwerking van de cijfers en het feit dat andere organisaties dan de GGD’en de testen uitvoeren.

Deel dit artikel: