Waarschuwing voor phishing-berichten van WoningNet

nieuws
foto: André Huitenga

Er worden sms-berichten en e-mails verzonden door een onbekende partij, waarin ten onrechte de naam van WoningNet wordt gebruikt. Nijestee roept op niet op de link in die berichten te klikken.

‘In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen. Volgens het bericht kunt u de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken. Blokkeer de afzender. WoningNet stuurt geen sms-berichten’, aldus Nijestee.

Er blijkt ook een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek: om de verlengingskosten te betalen. De e-mail begint zonder een juiste aanhef, de WoningNet-regio wordt niet genoemd, de tekst heeft spelfouten en er staat een verkeerd factuurnummer in de e-mail.

Hier zijn de misleidende sms’jes en mails te zien: https://www.nijestee.nl/over-nijestee/nieuws/phishing-berichten-woningnet-pas-op

Deel dit artikel:
Adverteren?