Statenfracties willen reddingsboei voor RSP-gelden

nieuws

Het Provinciebestuur moet zich tot het uiterste inspannen om financiële dekking te houden, of te vinden, voor projecten die mogelijk niet kunnen doorgaan vanwege de uit de hand gelopen kosten van de ring zuid. Dat stellen zes statenfracties.

Het gaat om de fracties van Groninger Belang, 50 plus, Forum voor Democratie, Partij voor het Noorden, PVV en SP. Zij vrezen voor diverse projecten die gevaar lopen door het extra geld voor de zuidelijke ringweg. Het college wil die kosten betalen vanuit de RSP-gelden die allerlei andere projecten mogelijk moeten maken.

Die projecten zijn belangrijk voor de Ommelanden, zo stellen de zes fracties. Het gaat onder meer om de spoorverbinding Veendam – Stadskanaal, de Wunderline naar Duitsland en de verbreding van de N33 richting Appingedam. Als een streep door die plannen gaat, komen het sociaal-economische belang en de ontwikkeling van de Ommelanden onder druk.

De zes partijen willen, naast de genoemde inspanning, dat het provinciebestuur de Staten met regelmaat, zeker ieder kwartaal, informeert over de voortgang van de zoektocht naar deze financiële dekking.