Opgepakte dansschool-eigenaar is broer van agent met coke

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De eigenaar van Groningen Dance Center die eerder deze maand gearresteerd werd op verdenking van seksueel misbruik van jongeren is de broer van de politieman bij wie eerder dit jaar coke in de auto werd aangetroffen. Daarover schrijft het Dagblad van het Noorden zondag.

Een advocaat laat aan het Dagblad weten dat beide zaken los van elkaar staan. De agent werd op Pinkstermaandag gearresteerd. In zijn auto was een kilo coke aangetroffen. Anderhalve week geleden vond er een zitting plaats op de rechtbank in Assen. Daar werd duidelijk dat op de telefoon van de politieman kinder- en dierenporno was aangetroffen. Tegen de ex-politieagent, die inmiddels ontslagen is, loopt nog een onderzoek. Hij werd verdacht van witwassen en hypotheekfraude. De coke werd bij toeval ontdekt. Een broer van de politieman, niet de dansschoolhouder, heeft gezegd dat de coke die in de auto gevonden is, van hem was. Hij verklaarde dat hij de auto geleend had en per ongeluk de coke had laten liggen. Het Openbaar Ministerie gelooft dat verhaal niet en probeert met een sporenonderzoek duidelijkheid te krijgen.

Zijn broer, die sinds 2004 eigenaar en oprichter is van Groningen Dance Center, werd op 8 september opgepakt. Tegen hem zijn elf aangiftes gedaan van seksueel misbruik. Tien van de personen die aangifte gedaan hebben zijn minderjarig. Het bestuur en een danslerares van de dansschool hebben in een brief aan de leden laten weten dat de activiteiten op de dansschool gewoon doorgaan. In de brief worden leden en hun ouders ook opgeroepen om eventuele misstanden, die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, te melden bij de politie.